2942 1922 / 2916 1921
frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk
 
 
 
 
    

Mænds Mødesteder Randers

I samarbejde med Randers Sundhedscenter har Frivilligværket søgt og fået bevilget 345.000 kr. af TrygFonden til at lancere og drive projektet Mænds Mødesteder i en 2-årig periode.

I Mænds Mødesteder Randers er fokus på mænd i alle aldre, der står udenfor arbejdsmarkedet. Målet er, at projektet skal bekæmpe ensomhed og sikre bedre trivsel blandt deltagerne.

”Erfaringer fra lignende projekter viser at Mænds Mødesteder forebygger isolation og øger livets længde og kvalitet, og derfor er det fantastisk, at vi kan starte dette tilbud til mændene i Randers”, siger Susanne Bækgaard, leder af Randers Sundhedscenter. 

 

Koordinator ansat

Anders Møller Gade er netop blevet ansat som koordinator for Mænds Mødesteder Randers. Projektet har fokus på ensomme mænd udenfor arbejdsmarkedet, men henvender sig til alle mænd fra 18 år og opefter.

Anders er i fuld gang med opstartsfasen, hvor han søger forskellige samarbejdspartnere til projektet. Det kan være alt fra jer, som kan stille lokaler til rådighed til jer, som ligger inde med fx byggematerialer, eller jer som ganske enkelt kan stille jeres kompetencer og tid til rådighed i projektet. Intet er i den her sammenhæng for småt eller for stort.

Anders kan kontaktes på anders@frivilligvaerket.dk eller på telefon 2979 0405.

  

Om projektet

Kernen i projektet er etableringen af mødesteder, hvor voksne mænd med forskellig social og kulturel baggrund kan samles og arbejde med meningsfulde projekter i eget tempo, i et åbent og inkluderende fællesskab. Tanken bag er, at mænd er mere trygge ved at tale om problemer og følelser, mens de er i gang med en aktivitet og ikke blot sidder rundt om et bord.

”Mange mænd finder overgangen fra et travlt arbejdsliv til en hverdag uden arbejde, udfordrende og svær, især fordi mange mænd finder deres netværk i arbejdslivet. Det er gennem fællesskaber om forskellige aktiviteter at mænd lærer hinanden at kende og får snakket om det, der optager dem”, påpeger Louise Brown, leder af Frivilligværket

Mænds Mødesteder er oprindeligt udsprunget af en australsk indsats ”Men´s shed” som viser store fysiske, psykiske og sociale forbedringer hos udsatte og ensomme mænd.

”Vi forventer at se den samme gevinst blandt mænd i Randers. Et mødested kan have alle mulige aktiviteter, madklub, værksted, cykelklub, læsegruppe og så videre. Det er mændene selv, der bestemmer, hvad der skal ske. Men det skal være et rart miljø med plads til alle, og det er alkohol og rusmiddelfri”, fortæller Louise Brown.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter