2916 1921
[email protected]
 
 
 
 
    

Tilbage

Fællesskabsstafet med bus, båd og løbesko

2022-08-09 14:02:21

Randers Festuge nærmer sig og det betyder at Fællesskabsstafetten også er lige om hjørnet!

Vi glæder os rigtig meget til at sende depechen afsted fra Frivillighedens Hus torsdag d. 18. august og modtage den igen lørdag d. 20. august. 

Stafetten skal transporteres til fods og i bil, men også med bus, skib og i løb. Deltagerne har fået frie tøjler til, hvordan de vil sende depechen videre. 

Undervejs vil der være forskellige stafetstop, hvor deltagerne byder indenfor i deres fællesskab til en bl.a. en kop kaffe og lækker afrikansk mad, rundvisninger, klatring, koncert og meget mere. 

En Fællesskabsstafet er en aktivitet, som kan skabe møder på tværs af lokale fællesskaber og alle typer fællesskaber kan være med. 

Formålet er at synliggøre de mange forskellige fællesskaber i Randers Kommune. Både så deltagerne bliver bevidste om hinandens eksistens, men også så udefrakommende kan få indblik i de mange fantastiske fællesskaber, som de kan blive en del af. 

 

Pressemeddelelse:

Fællesskabsstafet med bus, båd og løbesko

Det lokale frivilligcenter Frivilligværket markerer årets Randers Festuge med en fællesskabsstafet d. 18.-20. august. Her sendes en depeche rundt blandt en masse lokale fællesskaber. Ideen er at synliggøre de deltagende fællesskaber, at styrke sammenholdet i mellem dem og samtidig invitere flere borgere indenfor i de mange fantastiske aktiviteter.

Frivilligværket sender Fællesskabsstafetten afsted torsdag d. 18. august kl. 10 fra Frivillighedens Hus på Kirketorvet og inden den vender tilbage lørdag d. 20. skal depechen vidt omkring.

Et af de første stop på ruten er hos Børne- og Familiearbejdet ved Kirkens Korshær i Randers på Gl. Jennumvej, der tager i mod depechen og byder indenfor til afrikansk mad.

Vi deltager i Fællesskabsstafetten for at udbrede kendskabet til Børne- og Familiearbejdet i Kirkens Korshær, og for at styrke sammenholdet blandt fællesskaber i Randers, fortæller Camilla Juul Jensen, leder af børne- og familiearbejdet.

Til lands, til vand, på hjul og løbeben
Vi ved, at Randers bugner med fede fællesskaber, men vi skal også vise det frem og give de forskellige fællesskaber mulighed for at promovere dem selv. Jeg er sikker på, at det bliver tre gode dage, hvor vores flotte depecher bliver fragtet rundt i byen både til lands og til vands og på hjul og løbeben, siger Louise Brown, leder af Frivilligværket.

Stafettens depeche skal på turen rundt i Randers bl.a. en tur med Bogbussen, skibet Lillebjørn, en løbeklub og en gågruppe. Undervejs gør den holdt ved flere af fællesskaberne der inviterer indenfor. I Veteranhuset på Kasernen, inviterer veterankoordinator Stanley Schmücker inden for til kaffe og rundvisning fredag d. 19. august om formiddagen.

Veteranindsatsen er selvfølgelig med i fællesskabsstafetten, da vi i indsatsen ikke er noget uden det fællesskab

Lever og ånder for fællesskab
Michael Raki José Gonzalez modtager Fællesskabsstafetten ved Værkets Amfi Scenen, når Randers Bigband og Jens Jacob Tychsen giver koncert fredag 19. august klokken 17.

– Netop de fællesskabsskabende oplevelser er jo det, vi lever og ånder for på Værket og Turbinen, hvor vi til dagligt skaber rammerne for at kunstnere kan overlevere deres musik til vores gæster. Så det giver perfekt mening at være en del af Frivilligværkets første Fællesskabsstafet, siger han.

Frivilligværket ser frem til at afprøve Fællesskabsstafetkonceptet, der er skabt af Frivilligcenter Slagelse og ABC for mental sundhed.

Jeg er simpelthen så glad for, at vi endelig i år kan få skudt gang i vores Fællesskabsstafet. Det er et fedt koncept, som nu bliver gennemført flere steder i landet, og selvfølgelig skal Randers også være med, slutter Louise Brown.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter