Skip to main content

Fundraising

Har I brug for gode råd og tips til, hvordan I kan fundraise til aktiviteter og projekter? Mangler I inputs til, hvordan I kommer i gang med en ny indsats? Så tilbyder Frivilligværket rådgivning og sparring om fundraising.

De fleste foreninger vil gerne have flere ressourcer – især af den økonomiske slags. For mange foreninger er fundraising ved private fonde og offentlige puljer en væsentlig indtægt. Nogle foreninger afholder fx loppemarkeder, bankospil og sponsorløb, mens andre sælger lodsedler eller julekalendere. Enkelte foreninger har sponsoraftaler med lokale virksomheder. Det er vigtigt at tænke bredt, når I overvejer, hvordan I vil finansiere jeres organisation, projekter og aktiviteter – og at sprede jeres indtægtskilder, så I ikke er alt for sårbare.

Frivilligværket kan være jeres sparringspartner gennem hele processen med fundraising – uanset om det handler om fundraising til små arrangementer eller større projekter.

Frivilligværkets rådgivning og sparring om fundraising kan fx handle om:

  • Hvordan udvikler I jeres idéer og nye projekter?
  • Hvilke muligheder har jeres forening for at fundraise?
  • Hvordan udarbejder I en langsigtet fundraisingsstrategi?
  • Hvilke fonde og puljer er relevante for jeres forening, og hvornår har de ansøgningsfrist?
  • Hvordan skriver I en god fonds- eller puljeansøgning?
  • Hvordan udarbejder I et realistisk budget?

Hør mere om fundraising ved at kontakte Mette Sørensen, leder af Frivilligværket, på mette@frivilligvaerket.dk eller 29 16 19 21

Fundraising-netværket

Frivilligværket har et fundraising-netværk. Her tager vi forskellige temaer op inden for fundraising og sætter fx fokus på, hvordan man skriver en god fonds- eller puljeansøgning, opstiller et budget, udvikler sin projektidé m.m. 

Hvis du vil med i netværket, så skriv til Mette Sørensen på mette@frivilligvaerket.dk


Gode råd om fundraising

  1. Vær opmærksom på deadlines og søg penge i god tid, inden I skal bruge dem. Behandlingstiden kan være lang hos både offentlige puljer og private fonde.
  2. Undersøg hvad fonden tidligere har givet penge til. Det kan hjælpe jer med at målrette jeres ansøgning.
  3. Skriv en god, målrettet og gennemarbejdet ansøgning, hvor det er tydeligt, hvad formålet med projektet eller aktiviteten er, og hvilken forskel det gør for målgruppen
  4. Lad jer ikke slå ud, hvis fonden vender tilbage med spørgsmål eller afslag. Spørg i stedet ind til årsagen, og brug det i jeres næste ansøgning.

Guides om fundraising

Center for Frivilligt Socialt Arbejde har udgivet flere guides til pulje- og fondansøgninger


§ 18-midler i Randers Kommune

Frivillige sociale foreninger kan søge om § 18-midler ved Randers Kommune. Ansøgningsfristen er hvert år den 1. februar.

Få adgang til Fonde.dk

Fonde.dk er en digital oversigt over alle fonde og puljer i Danmark. På Fonde.dk kan du søge efter relevante fonde og puljer til din forening og jeres projekt samt se ansøgningsfrister.

Alle foreninger i Randers Kommune kan få gratis adgang til Fonde.dk.