2916 1921
[email protected]
 
 
 
 
    

Randers Naturcenter

På Randers Naturcenter har man samlet en flok frivillige, der arrangerer naturoplevelser for randrusianere i alle aldre. På 16 sommerlørdage, hvor centeret ellers ville være lukket for gæster, står de frivillige klar.

Naturcenteret er Randers Kommunes kanal for naturformidling til kommunens borgere. I 2012 blev centeret bygget om, og de ansatte fik en god ide: ”Vi ville gerne bruge de nye faciliteter endnu bedre, end hvad vi som personale kunne lægge timer til, og vi fik derfor den ide, at finde nogle engagerede frivillige, der kunne bemande centeret om lørdagen i sommerhalvåret”, fortæller naturcentrets leder, Helle-Marie Taastrøm. Efter en annonce i avisen og et opslag på centeret blev der hurtigt samlet en god flok, der pt. består af 25 frivillige i alderen 21 til 75 år. De åbne lørdage blev skudt i gang d. 3. maj 2014.

Et åbent, alsidigt og rummeligt sted

Jessi Sørensen er en af de frivillige, der giver en hånd med på naturcentret. Jessi kender centeret fra sin ansættelse i Randers Kommune. Hun er nu gået på pension: ”Jeg lærte stedet at kende som et meget åbent, alsidigt og rummeligt sted, hvor stort set alt kan lade sig gøre. Der er en ånd som gør, at man har lyst til at være på naturcenteret, og det er derfor jeg blev frivillig her. Jeg kan være ude, jeg kan være sammen med mennesker og jeg kan være et sted med nogle dejlige rammer. Og så er der jo børn – det er et ekstra krydderi”.

Niels Åge Nielsen, der har været tilknyttet naturcenteret i næsten 20 år gennem foreningen Natur & Ungdom, så det som en naturlig forlængelse at blive frivillig på centeret nu, hvor han er pensionist: ”Da Helle kaldte, og jeg kendte stedet og havde tid, så var det oplagt for mig at give mit besyv med”, fastslår Niels Åge og fortsætter: ”En stor del af det at være frivillig for mig er det sociale. Når man ikke har sit arbejdsliv og en arbejdsplads mere, så kommer man herned og snakker og er sammen i et fællesskab. Hver gang jeg har nogen i omgangskredsen, der er ved at gå på pension, siger jeg, at der er brug for dem som frivillige på naturcenteret” .

De grønne dørmænd

Når de frivillige står i spidsen for naturcenteret, bruger de meget tid på at snakke med gæsterne og vise dem rundt på centeret. De arrangerer diverse naturlege, hjælper de fremmødte familier med at bage pandekager over bål og meget andet – de frivillige planlægger selv dagens aktiviteter.

"Med et glimt i øjet kalder jeg de frivillige for ”de grønne dørmænd” – de holder styr på tropperne, hvis der er behov for det. Vi har de nye frivillige til en samtale, inden de starter. Jeg synes, at det er vigtigt at forventningsafstemme med hinanden. Hvad det er, vi kan tilbyde, og hvad vi forventer. De værdier og krav har jeg defineret sammen med de fastansatte, så vi er alle meget engagerede i at arbejde med de frivillige”, siger Helle-Marie Taastrøm.

Vil du høre mere om opgaven som frivillig på Randers Naturcenter, kan du kontakte leder, Helle-Marie Taastrøm, på: [email protected] 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter