2916 1921
[email protected]
 
 
 
 
    

Tilbage

Nyt projekt om unge og gruppefrivillighed

2020-06-03 13:59:13

I samarbejde med Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby og Tuborgfondet er vi indgået i et projekt om unge og frivillighed. Projektet hedder ”Gruppefrivillighed - Unge griber sagen sammen” og målgruppen er unge i 10. klasse og på erhvervsskoler.

Formålet er at give unge mulighed for at udvikle sig og prøve sig selv af i lokale frivillige fællesskaber. Her kan de få nye oplevelser, et større netværk, mulighed for at styrke både faglige, sociale og personlige kompetencer og oplever at kunne bidrage med noget og gøre en forskel for andre.

Udgangspunktet er en metode for frivilligorganisering, som både tilgodeser de unges behov for fleksibilitet og foreningernes behov for kontinuitet og stabilitet. Metoden handler kort fortalt om, at unge på skoler tilknyttes en fast aktivitet i en forening som en gruppe frem for individuelt. Fleksibiliteten består i, at de unge internt i frivilliggruppen kan melde sig til og fra opgaver og løbende hjælpe hinanden, hvis en bliver forhindret i at tage sin vagt. Foreningernes kontinuitet består i, at de hver uge sikres et fast flow af frivillige fra frivilliggruppen.

Samarbejdet med foreningerne er koblet op på skolen, og der opstår derved en tryghedsfølelse, når eleverne ved, at deres undervisere, som de er trygge ved, er med til at arrangere aktiviteten. Eleverne får desuden en grundig introduktion både i skolen og ved besøg hos foreningerne, hvor de på forhånd får forståelse for, hvad foreningen laver, og hvilke opgaver der forventes, at gruppen er ansvarlig for. Eleverne er både ansvarlige overfor foreningen, men også overfor deres kammerater på skolen, hvilket skaber en stor ansvarsfølelse og ejerskabsfornemmelse.

Har din forening lyst til at være med i projektet og tage imod en gruppe unge frivillige?

Kontakt Birgitte Alme på [email protected]

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter