2916 1921
[email protected]
 
 
 
 
    

Projekt KOM MED

Nyt projekt skal give ensomhed blandt udsatte borgere sparket ved hjælp af frivillige KOM MED venner

Frivilligværket står bag et nyt projekt, der skal afhjælpe ensomhed blandt udsatte og sårbare borgere via en besøgs- og ledsagerordning. 

Projekt KOM MED indeholder både en besøgsordning og en ledsagerordning. Med ledsagerordningen får socialt isolerede og udsatte borgere støtte til at komme ud og få de oplevelser, som andre tager for givet. Det kan være en tur i biografen, en tur i teatret, en tur på café eller hvad borgeren nu måtte have lyst til. På sigt er det meningen, at borgeren skal introduceres til det frivillige foreningsliv, hvor borgeren med tiden kan færdes uden ledsager.

For at realisere ledsagerordningen skal der opbygges en god relation mellem borgeren og den frivillige KOM MED ven. Derfor bliver projektets besøgsordning en slags fødekæde til ledsagerordningen. Der skal være tid og plads til at opbygge relationen i kendte og trygge rammer, inden borger og ledsager indtager verden sammen.

 

Frivillige ledsagere

En væsentlig del af projektet er at få skabt det rette match mellem borgeren og den frivillige KOM MED ven. 

Det, vi leder efter, er frivillige, der kan se sig selv i en relation til en borger, der har brug for støtte og hjælp til at komme ensomheden og den sociale isolation til livs. Det er frivillige, der har overskuddet til at være noget for andre. Som frivillig i Projekt KOM MED bliver man klædt på til opgaven. Der vil blive lavet forinterviews med alle frivillige, og disse forinterviews kommer til at ligge til grund for de borger/ledsager-matches, vi laver. Der vil blive lavet intro-aftner, netværkscaféer og løbende opfølgningssamtaler med de frivillige - og selvfølgelig kan de altid henvende sig, hvis de har brug for sparring.


Kontakt projektlederen
Hvis du vil høre mere om KOM MED kan du kontakte projektleder Birgitte Alme på [email protected] // 2916 1920

Læs frivilligjob-annoncen
https://frivilligjob.dk/job/120455/frivilligvaerket-soger-kom-med-venner-til-nyt-projekt

Se video om projektet
https://www.youtube.com/watch?v=xk9H9ksCBnA   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter